Lõõtspillimängijaist võitis Koguvas Eikla mees Urmas Rahnik

Lõõtspillimängijaist võitis Koguvas Eikla mees Urmas Rahnik

MÄNGI PILLIMEES, MÄNGI VEEL: Urmas Rahnik Eiklast võlus oma lõõtsast välja kõikse kenamad meloodiad, mille pärast žüriiliikmed just temale kõige rohkem hääli andsid.
Foto: Aare Laine

Muhu muuseumi eestvõttel teoks saanud lõõtspillimängijate kokkutulekul Tooma talu õuel võitis võistumängimise Eiklast Muhusse sõitnud Urmas Rahnik. “Ma tulin siia, et lihtsalt teiste pillimeestega kokku saada. Mingit eesmärki ma endale ei seadnud. Seekord läks siis niimoodi,” jäi Urmas Rahnik võidust rääkides ise tagasihoidlikuks.

Viieliikmelise žürii tegevuse eesotsas oli seekord Laasu Ivo Linnuse külast. 17 aastat tagasi endale Muhu saarele suvekodu ostnud Ivo Linna ütles, et sättis oma tänavusuvise esinemisgraafiku just nii, et lõikuskuu viimasel nädalavahetusel Muhus olla. Populaarse laulja meelest läks võistumängimine “See oo väike Muhu” kenasti korda, vaatamata sellele et osalejaid oli oodatust vähem.

Need, kes kohale tulid, sealhulgas ka mandrimaa lõõtsamehed, -naised, andsid endast parima. Väikese üllatuskontserdi andis Koguvas publikule kvartett Lõõtsmoorikud. “See on meie uus vahva ansambel, särama löönud täht Muhu taevas,” iseloomustas naiskvartetti Meelis Mereäär Muhu muuseumist. Pillimehed tõmbasid oma lõõtsad lahti ka vana sadama nuki juures, kus süüdati muinastulede öö lõke.

Nõnda siis kujunes päeva finaaliks Muhu muuseumi ja uisumeeste tore ühine ettevõtmine mitmesajale muhulasele ja saare külalisele. “Ilus on, väga ilus! Terve õhtupoolik läks täie ette – kontsert Toomal, uisu “luukere” pidu sadamas ja nüüd siin muinastuli. Ja need lõõtspillimeloodiad, muistsed laulud – kõik see teeb hinge soojaks, tunnen end paarkümmend aastat nooremana,” pihtis rahvariideis muhu nänn.

Print Friendly, PDF & Email