Kahtlus: endine äripartner tellis Tullio Libliku mõrva (10)

Kahtlus: endine äripartner tellis Tullio Libliku mõrva

 

Harju maakohus võttis eile riigiprokuröri taotlusel vahi alla ärimees Andrus Suklese, kahtlustatuna oma endise äripartneri Tullio Libliku mõrva tellimises.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul oli Andrus Sukles (44) kinnipidamise hetkeks maksnud tapmise täideviijale kokkulepitud rahasumma ja edastanud kõik vajalikud andmed sihtmärgi kohta, teatas BNS. Saarte Häälel Tullio Liblikult kommentaari küsida ei õnnestunud, sest tema mobiiltelefon oli välja lülitatud.

Politsei pidas Suklese kinni neljapäeval Tallinnas. Kuriteo toime panema pidanud isik teeb õiguskaitseasutustega koostööd ja osaleb menetluses tunnistajana. Kus, millal ja millisel moel pidi kuritegu toime pandama, riigiprokuratuur uurimise huvides ei avalikusta. Andrus Suklest võeti vahi alla karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad mõrva omakasu motiivil ja kuriteole kihutamise katset.

Karistusseadustik näeb mõrva eest karistusena ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai BNS-ile. Kriminaalmenetlust viivad läbi riigiprokuratuur ning politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri kriminaalosakond. Suklese ja Libliku vaen sai alguse nende endisest ühisest kinnisvaraärist Pärnumaal, kui Sukles süüdistas Liblikut petmises.

Mehed on varem juba korduvalt n-ö piike murdnud ja ka ajakirjandusse sattunud. Näiteks olevat Sukles mullu suvel Liblikut jalaga tagumikku löönud. Samuti nimetas Sukles Liblikut maltsaks, vargaks ja limukaks ning pidi kohtu otsusel Liblikule selle eest 10 000 krooni kahjutasu maksma.
Samuti pani Sukles üle 4 miljoni krooni välja inimesele, kes kaupleb Libliku firmalt Saarte Investeering välja kümned miljonid, mis too Suklesele väidetavalt võlgu on.

Print Friendly, PDF & Email