Rocca al Mares tuleb Muhu päev

Eeloleval pühapäeval korraldab Külasema küla seltsing Muhu päeva Tallinna külje all Rocca al Mare vabaõhumuuseumis.

Ettevõtmise üks korraldajaid suvemuhulane Mall Noormets Külasema seltsingust ütles Kadi raadiole, et mõte minna ja näidata muhulasi ja saare tegemisi mujal tekkis pärast tantsuansambli Tokkroes 5. sünnipäevapidu. “Et miks mitte minna ja näidata ennast ka teistele,” lausus Noormets, kelle sõnul ongi nüüd nii juhtunud, et pühapäeval võetakse Rocca al Maresse kaasa “Tokkroesi kõige ilusamad tüdrukud kõige ilusamate riietega” ja et “Ivo Linna, kes on ka põline muhulane, on ka kambas”.

Lisaks veel vallavanem ja Muhu saare visiitkaart – käsitöölised. “Pühapäeval saab Rocca al Mares näha ja huviline ka ise proovida, kuidas käib roosimine, kuidas pättide tallutamine, kuidas valmib puutöö treipingil,” tutvustas Noormets ees ootavaid tegemisi. Üks aspekt on muhulaste Rocca al Maresse minekul veel. Nimelt on Külasema külast vabaõhumuuseumisse viidud õueköök, mida kõik muhulasedki pole oma silmaga näinud.

“Osa muhulasi pole aga üldse veel Rocca al Mares käinud,” lisas ettevõtmise korraldaja. Kokku võtab mandritee pühapäeval jalge alla poolsada muhulast.

Print Friendly, PDF & Email