Presidendi tütrelt väljapressimise juhtum jõudis prokuratuuri (4)

Juhtumis, kus teismelist saarlannat kahtlustatakse presidendi tütrelt suuremastaabilises väljapressimises, lõpetati kohtueelne uurimine ja toimikud on jõudnud prokuratuuri.

“Üks tütarlaps on selles kriminaalasjas kahtlustatav,” ütles Saarte Häälele riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai. “Kahtlustatav on pärit Saaremaalt ja kriminaalmenetlust on alustatud väljapressimise paragrahvi alusel.” Tammai sõnul ei pea riigiprokuratuur praegu võimalikuks midagi rohkemat lisada.

President Toomas Hendrik Ilvese vanemalt tütrelt Juulia Kristiinelt suures ulatuses väljapressimise juhtumis alustati kriminaalmenetlust maikuus, mil korraldati läbiotsimine ühes Kuressaare äärelinna elamises ja kuulati kahtlustatavana üle 17-aastane neiu.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse ütles toona, et presidendi tütreni jõudsid mai esimeses pooles väljapressimiskirjad, milles esitati miljonitesse ulatuvaid varalisi nõudmisi ja ähvardati presidendi tütart nende mittetäitmisel vara hävitamise ja vägivalla kasutamisega.

Print Friendly, PDF & Email