Juhtkiri: Õigus olla inimene, ka arestikambris (11)

Õnneks meist enamik ei tea, milline näeb tegelikult välja Kuressaare politseimaja arestikamber. Kuid need, kes on seaduse vastu eksinud ja politsei poolt kinni peetud, on pidanud viibima täielikult amortiseerunud ruumis, kus puudub peale laua ja tooli ka WC.

Kindlasti ei arva me, et politsei arestikamber peaks olema sanatoorium (või peene nimega spaa), kuid tahame või mitte, ka kinnipeetavad on inimesed, kel on õigus elementaarsetele ja vähegi inimlikele olmetingimustele. Ning ka arstiabile, mida neile praegu riigi (politsei) poolt samuti pakkuda pole.

Kõigele sellele on pööranud nüüd juba mitu korda tähelepanu ka õiguskantsler. Aga kust seda jalutushoovi või kambriaknaid ikka võtta, kui politseimaja ise on vana ning korrakaitsjad ise ootavad juba aastaid uut maja, mille valmimisest või mittevalmimisest enam ei räägitagi.

Aga võib-olla ongi tegemist šokiteraapiaga saare moodi – kes korra Kuressaare politseimaja arestikambrisse sattunud, ei see enam seaduserikkumisele mõtle.

Print Friendly, PDF & Email