Homme algab esimene saare dzassifestival (2)

Juba homme algab festival Saare Jazz 2010, millest korraldajad loodavad kujunevat mõnusa ja toreda muusikatraditsiooni.

“Miks mitte kohalik “Pori Jazz”, ega siin ilma peal pole ju miski võimatu,” arutles festivali üks korraldajatest saksofonist Kristjan Mazurtchak, kes ise on muide käinud festivali korraldamist õppimas ka kuulsa Pori Jazzi peakorraldaja Jyrkki Kangase juures ja astub oma esimesel festivalil üles ka pillimängijana.

Tõmmates paralleele, on ju soomlastel olemas ka oma kuulus ooperifestival Savonlinnas, kuid ikka on palju neid, kes kas eelistavad või tulevad lisaks kuulama ka Saaremaa ooperipäevi. “Mõte korraldada festival, tuli pärast eelmisel aastal Pidulas korraldatud Valguse ja Pimeduse kontserti, sest paik on tõeliselt ilus ja sobilik,” märkis Mazurtchak, kes on ka festivali kunstiline juhendaja.
“Tegelikult oli mul ammu soov südames üks jazzifestival korraldada ning Ove Tamme, kes hoolitseb ürituse “maisemate” asjade eest, võttis kohe mõttest tuld,” rääkis Mazurtchak. Esimesel aastal lubab Mazurtchak kuulajatele üsnagi laiahaardelist valikut, et vaadata, mis siinsetele inimestele rohkem peale läheb.

Nii astub homme Kuressaares Arensburgi hotelli Päikeseterrassil publiku ette särav lauljatar Rebecca Kontus koos Toomas Rulli bändiga, 20. ja 21. augustil oodatakse muusikasõpru Pidula Forelli puhkekülasse, kus esinevad Ndioba ja Diogal Senegalist, Hedvig Hanson ja Andre Maaker, Sofia Rubina ja Club Eclectic, Teele Viira, Laura Junson, Dave Benton ja Virgo Veldi. Meeleolukat atmosfääri kujundavad DJ-d Erkin Antov ja Sander Mölder.

Kogu info festivali kohta www.saarepuhkus.ee .

Print Friendly, PDF & Email