Ruhnu regatil selgusid karikavõitjad (1)

Vaatamata sellele, et Saaremaa avamerepurjetamise karikavõistlustel on sõita veel üks regatt, kindlustasid Katariina Jee ja Kadri endale Ruhnu regatil lõplikult karikasarja võidu.

Kahes etapis sõidetud Ruhnu regatt sai alguse neljapäeva õhtul Roomassaarest, kust võeti ette öine sõit Ruhnu. Võistlejad seilasid vastutuules, mis puhus 3–5 m/s. Suuremate jahtide grupis võttis 41,6 miili pikkusel etapil võidu nii Saaremaa Merispordi Seltsi kui ka Tallinna Kalevi jahtklubi hingekirja kuuluv Evelyn III kapten Sven Heili juhtimisel. Teine oli värske Leedu meister Katariina Jee (Mart Tamm) ja kolmas Sophia (Tiit Sarapuu).

Väiksemate jahtide võistlusgrupis oli 36,2 miilisel etapil esimene Kadri (Andres Haavel) Mercuriuse (Margus Tasa) ja Vesileenu (Tiia Maalinn) ees.
Pühapäeval sõideti II etapp, kus suuremate jahtide esikolmik oli taas sama, väiksematest jahtidest suutis võita Lote (Toivo Leivat) Mercuriuse ja Kadri ees. Tuul puhus samast suunast, kust neljapäeval, kuid nüüd oli jahtide jaoks tegemist taganttuulega, mis oli ka pisut tugevam, kohati kuni 7 meetrit sekundis.

Kahe etapi kokkuvõttes on suuremas grupis esikolmik sama, mis mõlemas sõidus. Väiksematest jahtidest oli Kadri ja Mercurius saanud kokku võrdsed punktid. Kuna esimesel oli ette näidata ka üks etapivõit, läks ka üldvõit neile. Kolmas oli Lote. Kokku võistles mõlemas grupis 8 jahti.

Karikasarja kokkuvõttes on nii Katariina Jee kogunud oma grupis 6 punkti, Kadril on omade hulgas 5 punkti, sõitmata on veel Abruka regatt ning halvim tulemus läheb kokkuvõttes mahaarvamisele. Seega ei ohusta nende jahtide üldvõitu enam keegi. Suuremate jahtide grupis on hõbeda ja pronksi saatus siiski lahtine, hetkel on Sophial ja Zool mõlemal 15 punkti. Väiksemate jahtide grupis hoiab teist kohta Karina 15 punktiga. Pronksile pretendeerivad nii Mercurius kui ka Lote, mõlemal 21 punkti. Vesileenu järgneb 23 punktiga.

Laupäeval sõideti Ruhnus ka Eesti avamerepurjetamise karikavõistluste eelviimane etapp. Saaremaa Merispordi Seltsi jahtidest oli Evelyn III 2. kohal ja Katariina Jee 4. kohal. Oma grupis võtsid teineteiselt mõõtu Vesileenu ja Orissaare jaht Lagle (Ülari Velviste). Seekord oli jäi peale Vesileenu.

Print Friendly, PDF & Email