Kuivatis vilja alla mattunud mees pääses napilt eluga

Möödunud reede pärastlõunal pääses Orissaare vallas Maasi külas asuvas kuivatis vilja alla mattunud mees napilt eluga tänu kaastöötajatele, kes ta vilja seest välja kühveldasid.

Lääne-Eesti päästekeskuse teatel laekus neile teade õnnetusest Orissaare vallas Maasi külas reede pärastlõunal kell 15.29. Teate kohaselt oli sealses Taaliku POÜ kuivatis vilja sisse kukkunud mees, kes ei saanud sealt omal jõul enam välja.

Päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt ütles Saarte Häälele, et praegu ei ole veel teada, kuidas mees vilja sisse kukkus. Vilja sisse kukkunud mehe leidsid parasjagu kohapeal olnud töötajad, märgates viljast paistmas üksnes kannatanu juukseid.

Kiiresti tegutsenud kaastöötajad kühveldasid kuivatisse kukkunud mehe pea ümbert vilja eemale ja puhastasid ta hingamisteed. “Mehe pea juurde pandi vineertahvel, et takistada vilja vajumist näo juurde ja et hingamisteed oleksid vabad,” rääkis Sirle Matt. Sündmuskohale jõudnud päästjad aitasid mehe lõpuks kuivatist välja ja andsid ta üle kiirabile, kes toimetas kannatanu haiglasse.

Taaliku POÜ juht Urmas Mägi jäi eile Saarte Häälega õnnetusest kõneledes napisõnaliseks. Mägi sõnul pole Taaliku kuivatis kunagi varem midagi nii koledat juhtunud. “See oli selles mõttes esmakordne juhus,” sõnas ta.
Urmas Mägi ise õnnetuse toimumise hetkel kuivatis kohal ei olnud, kuid ta nentis, et mehe aitajad on igati kiitust väärt.

“Suurem tänu on see, et mees elama jäi… et midagi hullu ei juhtunud. Rohkem ma hetkel kommenteerida ei saa ega oska,” lisas ta. Mägi andmeil pääses mees eile haiglast koju ja võib seal nüüd mõne päeva enne tööle naasmist rahulikult kosuda.

Print Friendly, PDF & Email