Kiirend taas ilmameister (3)

Kiirend taas ilmameister

 

Veteranmaadleja Olev Kiirend (61) täiendas oma medalikollektsiooni kuldse medaliga laupäeval Serbia pealinnas Belgradis toimunud veteranide maailmameistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses.

Aktiivsele saarlasest veteran-sportlasele oli see juba neljas kord seista maailmameistrivõistlustel poodiumi kõrgeimal astmel. Eelmised medalid võitis mees 2000., 2007. ja 2009 aastal.

Eile Austrias koduteel olnud Kiirend märkis, et üldiselt oli üle 56 aasta vanuste ja kuni 76 kilogrammi kaaluvate meeste turniir lihtne. Vaid poolfinaalis iraanlasega oli olnud veidi keerulisem. Finaalis teise eestlase, Tiit Tartlani vastu oli olnud lihtsam. Kokku pidi Kiirend maadlema kolm kohtumist.

Olles esimeses ringis vaba, alistas ta veerandfinaalis iraanlase Mohhamad Behnoudi ja poolfinaalis teise iraanlase Mahmoud Ghanbari. Lühiusutluses ütles Kiirend, et jäi oma maadlusega üldiselt rahule. Kokku osales tema vanuses ja kaalus 10 meest. Lisaks Eestile ja Iraanile tulid matile veel Venemaa, Ungari ja Türgi maadlejad.

Print Friendly, PDF & Email