Moskva telekanal kiitis Saaremaa ooperipäevi (2)

Telekanal TV-Tsentr-Moskva näitas eelmisel nädalal reportaaži Saaremaa ooperipäevadest.

Saaremaal käinud teletegijate hinnangul on juulikuine Saaremaa muutunud muusikamekaks ning suuresti annab säärast mekastaatust juurde keskaegses lossis toimuv rahvusvaheline ooperifestival.

“Traditsiooniliselt on Saaremaa ikka olnud koht rahulikuks perepuhkuseks, kuid juba kolmandat aastat järjest reisivad siia inimesed, kelle eesmärgiks pole sugugi rahulik puhkus – need inimesed on kümned tuntud maailma ooperišedöövrite esitajad ja sajad ooperimuusika austajad,” öeldi reportaažis.

Moskva Stanislavski-nimelise muusikateatri kunstiline juht Aleksandr Titel ütles, et linnuse hoovis valitses tõesti eriline atmosfäär. Titeli poolt Saaremaale toodud ooperis “Traviata” laulnud Hibla Gerzmava märkis samuti, et linnusest hoovab energiat, siin tekib hea enesetunne: “Siin laulad ka teisiti kui tavaliselt.”

Print Friendly, PDF & Email