Populaarseim Eesti lehmanimi on Mustik

Jõudluskontrolli keskus luges üle jõudluskontrollialustesse karjadesse kuuluvate lehmade nimed. Populaarseim nimi on Mustik, mida on jõudluskontrolli andmebaasis läbi aegade olnud 3794 loomal. Nimede TOP 10-s järgnevad Täpi, Kirjak, Mooni, Maasik, Tähik, Kulla, Mirdi, Roosi ja Musti. Nimede esinemissagedusest pakub jõudluskontrolli keskus ka ülevaate, kus on kajastatud nimed, mida on pandud vähemalt kümnele loomale. Kokku on ära toodud 7078 nime.

Jõudluskontrolli keskuse üldosakonna juhataja Eneken Ulmase sõnul on Eesti suurfarmides piisavalt palju lehmi, kellel nimi puudub ja keda võib ära tunda vaid kõrvamärgi järgi.

Valjala PÜ juhi Liilia Eensaare sõnul ei ole Mustik neil mingi eriline lemmiknimi, aga igal loomal laudas peab olema nimi. “Ja need nimed ei tohi korduda, igal lehmal on oma nimi, nii nagu igal inimesel on oma nimi,” selgitas Eensaar, lisades, et lehmale ei ole eetiline panna inimese nime. “Vahel on Lilly ja muid selliseid üksikuid nimesid, aga üldiselt on nimed neutraal-sed,” ütles Eensaar, kelle sõnul mõtlevad lehmadele nimesid välja laudatöötajad.

Print Friendly, PDF & Email