Merekaitseliitlased heiskavad merepäevade lipu

Täna algavatel Kuressaare merepäevadel osaleb ka Kaitseliidu patrull-laev Ristna. Laev seisab ürituse ajal Roomassaare sadamas koos politsei- ja piirivalveameti laevaga Valve ning on merepäevade külalistele homme kell 13–17 ka avatud.

“See on tõsi, et me merepäevade lipu heiskame,” ütles laeva komandör, meredivisjoni liige vanemleitnant Kuno Peek, lisades, et meeskond ootab austava ülesande täitmist väga. “Hakkame täna (eile – toim) kell 19 Tallinnast sõitma ning ülesõit Tallinnast Roomassaarde kestab ligikaudu 14 tundi.”

Tagasi kodusadamasse alustatakse sõitu pühapäeva hommikul, et kõik meeskonnaliikmed esmaspäeva hommikul ilusasti oma igapäevasesse ametisse jõuaksid – koosneb ju Ristna meeskond vabatahtlikest merekaitseliitlastest.

Ülesõidu ajal toimub Ristnal aga õppus ja koostööharjutus “Ohutu meresõit”, mille käigus õpitakse ja praktiseeritakse navigeerimist, kaarditööd, päästevahendite kasutamist, raadiosidet, lähivaatlust ja palju muud asjakohast tegevust. “Tegemist on mereväe ja meredivisjoni 2010. aasta navigatsioonihooaja suurima koostööharjutusega,” täpsustas vanemleitnant Peek, kelle sõnul on Kuressaare merepäevadele sõit Ristna teine merereis ja ühtlasi esimesest tunduvalt pikem.

Print Friendly, PDF & Email