Uku-Rasmus Lind valiti ülemaailmse organisatsiooni YMCA juhatusse (5)

Uku-Rasmus Lind valiti ülemaailmse organisatsiooni YMCA juhatusse

Foto: Erakogu

Tänavu Tallinna tehnikaülikoolis informaatika esimese kursuse lõpetanud Kuressaare gümnaasiumi vilistlane Uku-Rasmus Lind valiti Hongkongis ülemaailmse Noorte Meeste Kristliku Ühingu (YMCA) juhatusse. Uku-Rasmus on esimene eestlane, kes on selle kolme miljoni liikmega rahvusvahelise organisatsiooni juhatusse kuulunud.

“Ma olen seal praegu kõige noorem ning läbi aegade on minust vaid üks noorem juhatuse liige olnud,” tunnistas 20-aastane saarlane, lisades, et kindlasti oli tema valimine nii suure ühingu juhatusse, kuhu kuulub päris rahvusvaheline seltskond, kokku 26 inimest, ühelt poolt üllatus, teisalt aga ka tunnustus.

“Juhatusse kuulub viis inimest Euroopast, kaks USA-st, kaks Kanadast, kolm brasiillast Ladina-Ameerikast ning ülejäänud seltskond on Aafrikast ja Aasiast,” tutvustas Uku-Rasmus 19.–25. juulil toimunud YMCA ülemaailmsel kongressil valitud juhatust. Noormehele andsid muide hääli nii soomlased, ladina-ameeriklased kui ka aafriklased. “Ju siis minu maailmavaade ja tegevuse sihid kattusid kõige enam nende omadega,” arutles Uku-Rasmus, lisades, et Eestit teatakse mujal maailmas ennekõike kui kiirelt arenenud riiki, mis on olnud pikalt okupeeritud.

“Eesti kuvand maailmas on üldiselt positiivne ning meie kiiret arengut teavad isegi need, kel on raskusi Eesti geograafilise asukoha määramisega.”
Mis puutub aga Saaremaa teadmisse-tundmisse, siis tuli Uku-Rasmusel tõdeda, et Saaremaast on kuulnud vaid meie naabrid soomlased ja rootslased. Ülejäänutele tuleb tal hakata oma kodusaart tutvustama.

Muide, sellega sai juba kongressil algust tehtud, sest kõik juhatuse kandidaadid pidid rääkima oma koduühingu (Uku-Rasmus siis Saaremaa Noorte Naiste ja Noorte Meeste Kristliku Ühingu) tegemistest. “Saaremaa tuleb selles mõttes veel maailma kaardile kanda,” muigas Uku-Rasmus, kelle arvates on vaja ägedaid ideid, millega välja tulla, ning küll need siis ka realiseeritud saavad.

Lugejale, kes peab Noorte Meeste (ja ka Naiste) Kristlikku Ühingut ekslikult kirikuorganisatsiooniks, ütleb Uku-Rasmus, et tegelikult on tegemist toreda rahvusvahelise organisatsiooniga, mis tegeleb ühelt poolt noorte vaba aja sisustamise (ka rahvusvaheliste koolituste ja laagrite korraldamisega) ja teisalt heategevusega. “Ehkki ühingu nimes kõlab sõna “noorte”, on väga paljud tegijad maailmas juba eakad inimesed ning minu soov oligi kaasata organisatsiooni juhtimisse enam noori,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email