Liis Haaveli süüasja hakkab arutama Riigikohus (3)

Riigikohus otsustas kolmapäeval võtta arutusele eakatelt inimestelt kinnisvara ja raha välja petnud Liis Haaveli (29) ja Vello Loidi (45) süüasja.

Riigikohtule esitasid Tallinna ringkonnakohtu otsusele apellatsiooni Haaveli ja Loidi kaitsjad. Mai keskel karmistas ringkonnakohus Haaveli karistust ning määras talle nelja-aastase reaalse vangistuse. Sellega rahuldas kohus prokuröri apellatsioonkaebuse. Muus osas jättis ringkonnakohus maakohtu lahendi muutmata.

Harju maakohus mõistis Haavelilt nelja kannatanu kasuks välja ka kokku 440 605 krooni ning kõigil süüdimõistetutel tuleb tasuda teise astme kuriteo eest riigi tuludesse 6525 krooni sundraha.
Haavel on varem kohtus süüdi mõistetud 2006. aasta sügisel kelmuses, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises. Naine pääses toona vaid rahatrahviga, kuna jõudis enne karistuskokkuleppe sõlmimist kannatanule hüvitada tekitatud kahju.

Print Friendly, PDF & Email