Lätlased lammutasid rulapargi ja lahkusid Saaremaalt (48)

Lätlased lammutasid rulapargi ja lahkusid Saaremaalt

JÄÄNUKID: Seal, kus täna pidi olema uus rulapark, on vaid välikäimla ja üks väsinud raudkonstruktsioon.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare Smuuli elamurajooni täna valmima pidanud rulaparki ehitanud lätlased võtsid kogu oma senise töö koost lahti ja jätsid ettehoiatamata lahkudes endast maha tühja platsi.

“Hetkel on selline olukord, kus linnavalitsus ootab töövõtjalt ehk EBC Ehituselt selgitusi Smuuli tänav 7A objektil tekkinud olukorra kohta,” ütles Saar-te Häälele Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialist Lindia Lallo, lisades, et informatsiooni puudumise tõttu ei ole võimalik teemat hetkel rohkem kommenteerida.

EBC Ehituse juhi Ago Arge sõnul on juhtunu asjaolud temalegi kohati veel selgusetud. Teada on vaid niipalju, et lätlastest ehitajatel ja linnavalitsusel oli lahkarvamusi kasutatud materjali tolerantside (lubatavate hälvete – toim) osas.

Tiptiptap OÜ tegevjuht Rasmus Varunov lausus, et veel teisipäeval küsis Läti koostööpartner töö eest ettemaksu ja 92 protsenti raha juurde, millest keelduti. Kolmapäeval oli lätlastega juttu olnud sellest, et park on tehtud veidi ebakvaliteetselt ning klient soovib töö parandamist ja projekti muutmist, mida lätlased olevat ka lubanud teha. “Pärast seda korjasid oma asjad ära ja läksid minema, nad ei võta toru vastu ega vasta meilidele,” oli Varunov üllatunud. “Täna tundub natuke nagu väljapressimise moodi see asi,” lisas ta.

Rulapargi ehitanud Läti firma tegi allatöövõttu spordi- ja puhkeväljakute tootjale Tiptiptap OÜ, kes ise oli omakorda EBC Ehituse alltöövõtja. Ago Arge ei välistanud, et koostöö senise alltöövõtjaga võib lõppeda.
Täna valmima pidanud rulapargi projekt näeb ette kõikide vanade rampide demonteerimist ja uute hobuserauakujuliste sõiduradade ehitamist. Lisaks tulevad parki erinevad rularajad ja kaldteed ning kaks maast kõrgemal asetsevat toru. Rulapark saab ka jalgrattahoidlad, istepingid ja prügikastid.
Rulapargi maksumus on 339 951 krooni, millest 288 959 krooni sai linn regionaalsete investeeringute toetuse programmist. Seni töö eest kellelegi midagi makstud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email