Laevaliikluse hõrenemine võib mõjutada koolitunde

30. augustist muutuv väinamere parvlaevaliikluse graafik muudab ka bussiaegu, mis nii mõnelgi pool võib tulla kasuks. Nii avaneb Orissaare gümnaasiumil võimalus nihutada esimese tunni algusaega sõltuvalt bussiaegadest tulevikus ettepoole.

GoBus teavitas Leisi, Valjala ja Orissaare valda, et alates 30. augustist väljub kiirkaugliini nr 470 Kuressaare–Tallinna buss Kuressaarest kella 7.30 asemel kell 7.
Bussifirma kirjas märgitakse, et selle bussiga sõidavad Orissaarde kooli Ratla, Tagavere, Valjala ja Saikla lapsed.

“Pöördusime ka Saare maavalitsuse poole, aga sealt saime vastuse, et lapsed ei peagi kooli sõitma ekspressiga. Samas aga ei sõida sellel maanteel maaliinibussi Kuressaarest Orissaarde,” öeldakse GoBusi vanemdispetšeri Ülle Magus-Lehtmäe omavalitsustele saadetud kirjas.
Saarte Häälele ütles Magus-Lehtmäe, et GoBus on aastaid valdadega head koostööd teinud ja vallalapsi kooli sõidutanud, kuna sellel marsruudil puudub maakonnasisene liin.

Kuigi GoBusile teeb bussi varasem väljumisaeg muret, ei leia Orissaare gümnaasiumi direktor Peeter Hansberg uudises midagi halba. “See on isegi ehk pigem hea uudis,” sõnas ta. Nimelt on Orissaare gümnaasiumis seni hakanud tunnid kell 8.40, kuna nimetatud bussiga sõitvad lapsed jõudsid Orissaarde kell 8.20.

Uue graafiku kohaselt jõuaks buss Orissaarde kell 7.50. See võimaldaks tundidega varem alustada ja järelikult ka varem lõpetada. Hansberg lisas, et ei ole isiklikult veel kõigi bussiaegade muudatustega kursis ja seega on see vaid üks võimalus. Mis kell Orissaare gümnaasiumis sügisest tunnid algavad, selgub kindlasti kooliaasta alguseks.

Print Friendly, PDF & Email