Juhtkiri: Merele avatud maa (2)

Juhtkiri: Merele avatud maa

 

Suveüritused maakonnas jätkuvad. Vaevalt on asjaosalistel ooperipäevade ajal tekkinud muljed jagatud, kui ees ootamas juba uued ahvatlused. Täna saab alguse uus ürituste sari ehk Saaremaa merenädal. Et Kuressaare merepäevad on vaid osa sellest, võib loota, et uues kuues üritus ka üllatusi pakub.

Külalisi saabub meile meritsi ja saarlased käivad naabermaades oma laevadega külas. Laevaehitus ja sadamate arendamine käib täie hooga. Ometi on käes aeg, kus saarlased on mere jaoks ja meri saarlaste jaoks.

Merenädal on igati sobilik rõhutamaks meie avatust merele ja merelist tegevust. Sel korral haakusid linna initsiatiiviga ka mitmed vallad ja üritusi toimub Mõntust Papissaareni ja Lõmalast Lõunarannani. Midagi igale maitsele.

Toimetus kutsub kõiki täna avapaugu saavast merenädalast osa saama, sest oleme ju mereäärne maa. Viimane aeg on veenduda, et peale Kuivastu, Triigi ja Roomassaare on meil veel hulk kauneid sadamaid. Ja kõige parem on need oma silmaga üle vaadata.

Print Friendly, PDF & Email