Saaremaa jõuab Euroopa televaatajateni (1)

Üleeile hommikul võis Kiipsaare kohal näha lennukit, milles istuv võttegrupp filmis Kiipsaare tuletorni ja Saaremaa rannikut. Filmimaterjali oli vaja tuntud Euroopa kultuuritelekanalile Arte dokumentaalsarja “Baltic Coasts” jaoks.

Sarja toimetaja ja Eesti inimeste intervjueerija ning välismaa võttegrupile giidi eest olnud Antti Häkli sõnul filmitakse sarja jaoks sel suvel Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi ja Taani rannikuelu ning tehakse isikulood. Eestis võetakse üles viis huvitavat inimest, neist üks ka Saaremaalt.

Saarelt osutus selleks isikuks Maarja Keller, kes töötab ehitajana AS-is Saare Paat. Firma tegevjuht Peeter Sääsk ütles, et sarja tegijad võtsid firmaga ise ühendust, kuna nende jahtlaeva Saare 41 on Saksamaal edukalt turundatud. “Ju siis jäime tegijatele silma ning nemad teadsid, mis vaatajaid huvitada võiks. Peatusimegi siis ühe naispaadiehitaja tegemiste ning igapäevatöö peal,” rääkis Sääsk.

Antti Häkli sõnul peaks järgmisel suvel Artes eetrisse jõudma viis 50-minutilist saadet, neist igas tutvustatakse kümmet inimest. Eestist tõi ta näiteks veel Kihnu naise Marju Vesiku, kelle kihnukeelseid uudiseid võib Vikerraadiost kuulda.
“Baltic Coasts’i” raames on varem eetrisse läinud saated, mis kajastavad Saksamaa rannikuelu Flensburgist Eckenfördeni.

Print Friendly, PDF & Email