Ruhnu ilmajaamatöötaja plaanib saarelt lahkuda (7)

Ruhnu saarelt kavatseb lahkuda ilmajaamatöötaja ja Kase turismitalu pidaja Aive Mägi, kes juba mõnda aega tagasi oma majapidamise müüki pani.

“Lahkun pärast seda, kui olen talule ostja leidnud,” ütles Aive Mägi, kes kavatseb elama asuda Tallinna.
20 saarel elatud aasta jooksul on Aive Mägi üksinda pidanud turismitalu, harinud maad ja lapsed suureks kasvatanud. Lõuna-Eestist Ruhnu elama tulnud naine rääkis, et tema lahkumisplaanide taga on ilmajaama üleminek täisautomaatikale 2013. aastal ja sel kevadel avaldunud tervisemured.

“Kuna tervis tegi kevadel vingerpussi, siis tulid välja miinuskohad – kui sul ei ole jõudu ja tervist, on eluga toime tulla raske,” lausus Aive Mägi, kelle sõnul on sedavõrd eraldud kohas kehva tervisega riskantne elada. Samas on arengud Ruhnus tema sõnul praegu positiivsed ja saar hakkab taas mõõnast välja tulema.

Viimati lahkus umbes 60 elanikuga Ruhnu saarelt kaks aastat tagasi kooliõpetaja Ave Viirmaa, kes jõudis pidada ka Ruhnu vallavolikogu esimehe ametit.

Print Friendly, PDF & Email