Ristiku lasteaia mänguväljak kütab kirgi (1)

Mänguväljakute maaletooja Fixman Eesti OÜ saatis Kuressaare linnavalitsusele avaliku kirja, milles tunneb muret, lähtudes 6. juulil Saarte Hääles ilmunud loost, et praegu renoveeritava Ristiku lasteaia mänguväljakul soovib ehitaja asendada atraktsioonid küll samaväärsete, ent odavamatega. Kirjas avaldatakse ka lootust, et ehitaja plaan asuda projekti muutma laste arvelt on üksnes uitmõte, mitte aga reaalne tegevuskava.

“Kahtlemata tekitab nördimust, et hangetel osaletakse lubadustega, mille täitmisel hiljem raskustesse satutakse, kuid asuda seejärel olukorda enda jaoks parandama, otsides formaalseid võimalusi, oleks lubamatu,” kirjutab Priit Aigro Fixman Eesti OÜ-st, lisades, et mänguväljakut kasutama hakkavate laste jaoks ei ole oluline, mida tähendab sõna “samaväärne”. “Näitlikult kirjeldades: jalgratas ja auto on küll mõlemad liiklusvahendid, kuid see ei tee neid veel samaväärseteks,” märgib Aigro, kelle jaoks nimetatud kirjeldus on selge nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles eile Saarte Häälele, et Fixman Eesti OÜ murelikkus on mõistetav, sest tegemist on ühe mänguväljakute maaletoojaga, kellel äkki ei õnnestugi oma toodangut pakkuda.
“Mis puudutab mänguväljaku projekti, siis selle nagu ka kogu muu lasteaiaehituse projektiga seonduva, kiidab heaks insener ehk siis selle ehituse puhul Vealeidja OÜ,” täpsustas Koov, kelle sõnul on väga kindel, et Ristiku lasteaia mänguväljakule tuleb ka laev.

“Mis merelinn see on, kus lasteaias pole mänguatraktsioonina laeva!” sõnas abilinnapea, kes küll ei teadnud veel, kas tegemist on MSTB- või BMRT-tüüpi laevaga, kuid kohe kindlasti mitte kakuaamiga, mis teatavasti on hoopis paat.

Print Friendly, PDF & Email