Madis Kallas kolis staadionikatlast kommentaatorikabiini

Madis Kallas kolis staadionikatlast kommentaatorikabiini

ELAB EESTILE KAASA: Tippspordis lõpetanud Madis Kallas tunnistab, et eriti huvipakkuvad on alad, kus võistlevad eestlased.
Foto: Raul Vinni

Veel neli aastat tagasi ise kergejõustiku EM-l kümnevõistlejana võistelnud Madis Kallas vahendab eile Barcelonas alanud EM-l staadionil toimuvat läbi televiisori.

Eelmisel suvel Ahvenamaal toimunud Saarte mängudel oma sportlasekarjäärile joone alla tõmmanud Kallasele pole see esimene kord telepildile kommentaare anda. Ta on kommenteerinud ka sisekergejõustiku tiitlivõistlusi ning viimati oli teda kuulda ka Eesti meistrivõistluste ülekandes. Kui ETV kommentaatorikabiinis on partner Helar Osila roll pigem statistika ja nimede ette lugemine, siis Kallase ülesandeks on lahata staadionil toimuvat just tehnilise poole pealt ja avada ka sportlaste tausta, kellest üsna paljusid Kallas ka isiklikult teab ja tunneb.

“Tehti pakkumine, sai paar korda proovitud ja ju siis sobis,” rääkis Kallas Kadi raadiole antud intervjuus, kuidas ta karjääri lõpus sporditegemise spordi kommenteerimise vastu vahetas.
Kallas tõdes, et ise areenil olla on raskem kui teiste sooritusi kommenteerida. Siiski pole kommenteerimine Kallase sõnul teab mis lihtne tegevus, tuleb teha palju kodutööd, et staadionil toimuva kirjeldamisega mitte jänni jääda. Näiteks tegi ta Euroopa ja maailma kergejõustiku hetkeseisu kohta põhjalikud analüüsid.

Kallas tunnistas, et tema jaoks on oodatuimad alad kindlasti need, kus võistlevad eestlased, ja ka kergejõustiku paraadalad nagu näiteks 100 m jooks.
Barcelonas võistleb ka kaks saarlast: Mikk Pahapill ja Tiidrek Nurme. Madis Kallase hinnangul on eelkõige Pahapilli võimalused võita kirkaim medal vägagi suured, kuna kümnevõistluse tase on hetkel selline, et 8400–8500 punktiga võib võtta juba kuldmedali.

“Selleks on Mikk võimeline,” oli Kallas kindel ja lisas: “Olles Euroopa sisemeister, ei tohikski ta vähemat tahta.”
5000 meetri starti asuva Tiidrek Nurme kohta märkis Kallas: “Kahe aasta tähtsaim start talle, selle nimel on väga palju tööd tehtud,” ning lootis mehelt kindlasti finaalikohta ja seal edukat esinemist.

Print Friendly, PDF & Email