Treiel püstitas MM-l isikliku rekordi

Napilt Eesti koondisega Kanadas toimunud U20 vanuseklassi kergejõustiku maailmameistrivõistlustele jõudnud Linda Treiel (19) saavutas seitsmevõistluses 5453 punktiga 8. koha.

Kergejõustikuliidu eriotsusega ja 5122-punktise tulemusega (20 punkti normist vähem – toim) Monctonisse MM-le saadetud saarlanna näitas, et alajuhtide otsus ei olnud vale. 24 võistleja hulgas 8. koha saanud neiu parandas isiklikku rekordit 104 punkti võrra.
Treiel püstitas isiklikud rekordid 100 m tõkkejooksus, 200 ja 800 m jooksus ning sai kõrgushüppes alavõidu.

Reedel ja laupäeval toimunud võistlust alustas Treiel 100 m tõkkejooksuga, saavutades isiklikku rekordit tähistava aja 15,17. Oma ühel
trumpalal, kõrgushüppes võttis Treiel alavõidu. Kõrguse 1.75 ületas ka sakslanna Gambette, kuid Treieli kõrguse ületamine esimesel katsel konkurendi kolmanda vastu tõstis saarlanna ettepoole. Treiel proovis ka kõrgust 1.78, kuid latt kukkus kolmel korral maha.

Kuulitõukes suutis Treiel tõugata 13.17, olles sellega teine. Alavõit läks 13.28-ga samale sakslannale, kelle ta oli selja taha jätnud kõrgushüppes. 200 m jooksus ajaga 26,70 uue isikliku rekordi püstitanud Treiel jätkas heade tulemuste seeriat ka kaugushüppes, hüpates 5.60.
Oda lennutas Treiel 43.98 peale ning 800 meetri jooksus suutis ta taas kord püstitada isikliku tippmargi, kui jooksis ajaga 2.24,10.

Linda Treieli treener Virge Treiel ütles, et tema jäi tütre tulemusega väga rahule. Seda eriti seetõttu, kui arvestada, et kevadel kimbutasid neiut vigastused ning Kanadasse pääses ta üle noatera.
Noorukese saarlanna aadressil jätkus kiidusõnu ka hetkel Saare maakonna rekordit seitsmevõistluses 5979 punktiga hoidval Kaie Kandil, kel see hooaeg vigastusest taastumise tõttu praktiliselt vahele jääb.

“Tubli tüdruk, tal oli siin ju ka päris palju probleeme põlvega. Aga täitsa korraliku võistluse tegi,” märkis Kand, nentides, et Treieli tulemused on kõvemad, kui temal sama vanalt olid. Treielist seitse aastat vanem Kand meenutas, et 19-aastaselt küündisid tema tulemused 5100 punkti kanti.

Print Friendly, PDF & Email