Kuressaare uuendab triipe (1)

Kuressaare kesklinna viimasel ajal poleemikat tekitanud ülekäiguradade nähtamatus sai eile likvideeritud, kui uuele tänavakattele jooniti uus märgistus. Lisaks käiakse ja vaadatakse üle ning vajadusel uuendatakse kõigi Kuressaare linna ülekäiguradade ja muu liikluskorralduse märgistus.

“Üldse on meil 46 märgistatud ülekäigurada ja ca 6,5 km mahajoonitud liikluskorraldust. Selle osaline värskendamine käibki,” ütles Saarte Häälele Kuressaare abilinnapea Kalle Koov. Töid tehakse selleks ette nähtud vahendite mahus, milleks on 210 000 krooni.
Kuressaare Linnamajanduse juhataja Urmas Raik selgitas, et mitmesse kohta tulevad täiesti uued märgistused, ent kohati peab olemasolevat lihtsalt värskendama.

Siiski ei lahenda ülekäiguradade mahajoonimine kohe kõiki probleeme. Nii näiteks varjavad Kuressaare kesklinnas asuva Kodulinna lokaali väliterrassi päikesevarjud ära ülekäigurajast teavitava liiklusmärgi.
Kalle Koov ütles, et ta on probleemist teadlik, ja lisas, et sel aastal ei ole terrassi omanikega see tõepoolest jutuks tulnud, kuid varasematel aastatel on sel teemal küll räägitud, kuid midagi muutunud ei ole.

Olgugi et terrass asub ülekäigurajast nõutud viie meetri kaugusel, tuleks seda Koovi sõnul siiski veel nihutada, et liiklusmärk paistaks. Sel aastal abilinnapea sõnul midagi ette võtta enam ei anna, kuna suvi on varsti juba läbi, kuid ta lubas, et järgmisel kevadel kontrollib isiklikult, et sellist probleemi enam ei esineks.

Print Friendly, PDF & Email