Food & Travel käis saartel kama ja rokka söömas (5)

Suurbritannia toiduajakiri Food & Travel, mis tutvustab oma lugejatele eri maade toitumiskultuure, väisas juuni lõpus Saare- ja Muhumaad ning külastas enam kui kümmet siinset söögikohta, et mekkida rahvusroogasid.

Sihtasutuse Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis ütles, et uue aasta algupooles ilmuvasse ajakirjanumbrisse kavatsetakse esialgsetel andmetel kirjutada kümme lehekülge reisikirja meie rahvustoitudest ja söögikohtadest – lisaks saartele käidi ära ka Haapsalus.

“Väga meeldis neile Muhu restoranis söödud hapurokk, ka kalade kuivatamist ja suitsutamist ei olnud nad enne näinud, seda käisid nad vaatamas Lümandas,” rääkis Nairis, lisades, et Muhus käis seltskond toitu mekkimas viies ja Saaremaal kuues kohas.

Mardi talus lesta kuivatamise ja suitsutamise saladustesse pühendatud Food & Travel’i ajakirjanikud said taluperemees Mardi sõnul maitsta ka pereema küpsetatud rabarberikooki ja kama. “Neid kiitsid nad väga,” ütles taluperemees Saarte Häälele.

Print Friendly, PDF & Email