Ooperipäevad on suve tippsündmus Saaremaal (1)

Ooperipäevad on suve tippsündmus Saaremaal

MAESTRO JA PRESIDENDIPAAR: Tänavused ooperipäevad kuulutas avatuks Eino Tambergi (paremal) autoriõhtu. Maestrot oli oma kohalolekuga austama tulnud ka president Arnold Rüütel koos abikaasa Ingridiga. Maestro Tamberg tundis siirast rõõmu, et tema sünnipäev saab ära märgitud just Saaremaa ooperipäevadel. Ingrid Rüütel tunnistas aga, et tänavu nemad rohkem etendusi kahjuks vaadata ei saa, kuna jäid piletite muretsemisega hiljapeale.
Foto: Saarte Hääl

Suvi on korda läinud, kui ooperipäevadel on käidud, kinnitavad ooperisõbrad ühest suust. Ja siiani ei ole nad pettuma pidanud, sest ooperisuvesid on Saaremaale jagunud enam kui kümme – viimased kolm aastat siis tänu Eesti Kontserdile.

Sel nädalal, poole kaheksa paiku, vooris igal õhtul lossihoovi poole rahvamurd – mindi küll kaasadega, sõbrannadega, mõned koguni peredega. Kuigi tõsi jah, peredega (loe: lastega) minejad olid enamjaolt välismaakeelsed.

“Sa oled mul täpselt kümnes tuttav nägu,” rõõmustas neljapäevase moskvalaste “Madama Butterfly” etenduse vaheaja lõppedes ooperimajas istunud koorijuht Tiit Köster. Ilmselt oli kõiki “tuttavaid nägusid” siiski võimatu kohata, sest mahutas ju ooperimaja umbes poolteist tuhat inimest.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email