Turul täna turupäev

Täna võib Kuressaare turult osta kaupa, mida on tootnud maakonna väikeettevõtjad. On järjekordne turupäev, mida MTÜ Saaremaa Turundusühing korraldab juba kolmandat korda.

Turundusühingu juhatuse liikme Karen Allase sõnul püüavad nad nii promoda kohalikku käsitööd ja kohalikku toitu. “Tahame, et kokku tuleksid need eriti väikesed tegijad, kel pole oma poodi. Las nad siis tutvustavad ennast ja oma kaupa rahvale.”

Allase sõnul peaks täna turult saama osta kohalikku seepi, ehteid, punutisi, kaltsuvaipu, Sulvi Munga käsitsi tehtud jäätist jne. Turuhoonest välja on lubanud tulla ka Turuköök, kes vastavalt soovile sealsamas praeb kas lesta või pannkooki. Lapsed saavad lastenurgas punuda pärgi, meisterdada lilli, joonistada või kes soovib, laseb endale teha hoopis näomaalingu.

Kes väiketootjatest täpselt täna turul on, seda ei tahtnud Allas eile veel öelda. “Kuulen siin ilmateadet, iga tund antakse erinev ennustus – küll ennustatakse lausvihma, küll pilvist ilma. No kui vihma ladistab, siis vaatab inimene, et mis ma ikka sinna turule lähen… Ja võib-olla jätabki tulemata. Kuidas ma saan teda siis nimepidi välja kuulutada?”

Nii et turupäeva õnnestumine sõltub otseselt ilmataadi tujudest – sellest sõltub, kas on kauplejaid ja kas on piisavalt uudistajaid-ostjaid.

Print Friendly, PDF & Email