Juhtkiri: Kombainid on põllul

Juhtkiri: Kombainid on põllul

 

Tänavusel kuumal suvel on ilmajuttu jätkunud igasse päeva. Samas – kui mõelda, millal siis ilmast pole räägitud? Kord on suvi puhkajatele halb ja põllumeestele hea, teisalt jälle vastupidi. Käesoleva suvega aga peaksid rahule jääma nii puhkajad kui põllumehed, sest vaatamata kuumale juulile on ka põllumees enam-vähem rahul.

Viljakoristus on alanud. Meie tegusad põllumehed on arvamusel, et saak peaks tulema keskmisel tasemel. Kui vaid ilmavana tembutama ei hakka ja saagikoristust segama ei kipu. Siiski on kuivad ilmad oma osa viljateralt juba ära võtnud, kuid ehk on siis ka näiteks vilja kuivatamise kulud väiksemad.

Kes seda täpselt veel teab, koristustööd on alles algusjärgus. Ka vanasõna ütleb, et tibusid loetakse sügisel. On aga ka midagi rõõmustavat, sest põllumehed teavad, et viljahinnad on maailmaturul oluliselt tõusnud. Seega jääb toimetusel üle soovida viljakasvatajatele vaid tegusat aega ja lootust, et see aasta saab parem kui eelmine oli!

Print Friendly, PDF & Email