Kabetajad pidasid kiirturniiri

Juba 14. korda – traditsiooniliselt üle-eelmisel päeval enne Saaremaa Kapa algust – peetud OÜ Reta Puit kiirturniir kabes läks hästi korda. Kümne osavõtja hulgas oli kolm tugevat külalismeistrit.

Ringsüsteemis eelturniiri võitis suure edumaaga meister Nižni Novgorodist, riigihalduse professor Juri Lebedev 8 punktiga. Kahe punktiga jäid maha ning olid teine-kolmas samuti külalised, Andrei Naprejenkov Peterburist ja Boriss Družinin Leedust. Võrdselt 5,5 punkti kogusid Rein Kirst ning Jaan Truu, kuid turniirikoefitsient oli Reinul parem ning ta pääses nelja esimese vahel välkkabe ajakontrolliga mängitud kohamatšidele. Kuues oli Hain Vaher 5 punktiga.

Raske oli loota, et Kirst matšist Lebedeviga võitjana väljub. Ometi läks just nii, võiduga 2,5 : 0,5 sai Kirst finaali. Teises poolfinaalmatšis võitis Naprejenkov Družinini “kuivalt” 3 : 0.

Finaalmatšini polnud Kirst kaotanud veel ühtki partiid – kiiduväärt stabiilsus. Aga Naprejenkovi vastu ta siiski vääratas kohe esimeses partiis. Naprejenkov võitis matši 2,5 : 0,5 ning esikoha turniiril. Kirst oli niisiis teine – väga hea sooritus. Kolmanda koha matšis võitis Družinin Lebedevi sama tulemusega ja nii jäi eelturniiril hiilgavalt mänginud Lebedev esikolmikust üldse välja.

Print Friendly, PDF & Email