Triipudeta sebra kipub juhte üllatama (lisatud video!) (10)

Triipudeta sebra kipub juhte üllatama (lisatud video!)

SAAB TRIIBUD: Ligi kolm nädalat tagasi ülepinnatud sebra saab sel nädalal uuesti triibud peale.
Foto: Egon Ligi

Ülekäiguraja tähised Kuressaare kesklinna tänavatel on linnas külalistena viibivatele autojuhtidele halvasti nähtavad ning teed ületavaid jalakäijaid märgatakse viimasel minutil. Linnajuhid lubasid olukorra paranemist juba sellel nädalal.

“Ega midagi kriitilist ei olnud, kuid auto pidi ikka kõvasti pidurdama,” rääkis linnakodanik, kes mõned päevad tagasi Kuressaare kesklinnas Ferrumi esisel ülekäigurajal sõiduteed ületades pidurdava autoga kokku puutus.
Vaatamata sellele, et liiklusmärgistus on olemas ja triibud sõiduteel peavad märke vaid täiendama, on ülekäigurada eriti raske märgata sõidukijuhtidel, kes tulevad bussijaama poolt.

“Teel tähistust ei ole ja liiklusmärk jääb tänavakohviku katuse varju,” märkis kodanik, rõhutades, et kui inimene ei ole varem Kuressaares sõitnud ja ei tea, kus jalakäijad teed ületavad, on tal raske reageerida, kui jalakäijad tänavakohviku varjust sõiduteele astuvad.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles, et ülekäiguraja tähised tehakse juba sel nädalal. “Samas aga on ülekäigu muu märgistus nõuetekohane ja vastav,” kinnitas Koov, kelle sõnul ei saa rääkida, et ülekäik ei ole märgatav.
“Tallinna tänava kesklinna-poolne osa pinnati 4. juuli varahommikul,” selgitas abilinnapea, lisades, et ülekäiguraja teepinnal olev märgistus on olnud halvasti märgatav 2,5 nädalat.

Koovi sõnul tuli märgistusfirma alles kolmapäeval Saaremaale ja Kuressaarde ning seekord koos plastikmärgistuse agregaadiga. Koovi sõnul ei oleks rajamärgistuse joonimine tänastes ilmastikuoludes higistavale pindamiskattele tehnoloogiliselt veel isegi mitte kõige õigem.
“Kuid hiljem jälle ei tea, millal märgistusfirmal on võimalik ja otstarbekas siia uuesti tulla,” ütles abilinnapea, lisades, et kõik siin maailmas ei ole 1x 1.

Print Friendly, PDF & Email