Primus hakkab lossivallidel võsa ja umbrohtu tõrjuma (1)

Ehitusfirma Primus teeb ettevalmistusi Kuressaare lossi vallidel võsa ja umbrohu tõrjumiseks, milleks kasutatakse herbitsiidi nimega Roundup.

Primus Saare projektijuht Indrek Võeras ütles Saarte Häälele, et praegu ei ole veel kõiki kooskõlastusi käes ja pealegi on käimas ooperipäevad, seepärast alustatakse tõrjega ilmselt järgmisel nädalal.
Tegemist on suuremahulise operatsiooniga, mida vähemalt Saaremaal pole varem korraldatud. Võerase kinnitusel piiratakse tõrjepiirkond korralikult, et lossihoovis viibivatele inimestele ohutus tagada.

Töid viiakse läbi müüride ääres asuvale tammikehale paigaldatud tõstukitelt või tellingutelt. Herbitsiidi vesilahust pritsitakse taimelehtedele, mille kaudu see mõjub juurteni. Seejärel võib võsa ja umbrohu juba mehaaniliselt eemaldada.

Print Friendly, PDF & Email