Minu öökapiraamat

Minu öökapiraamat

Foto: Rita Loel

Minu öökapil on praegu raamatud puudest. Kuna pean ikka ja jälle inimestele Abrukat näitama, siis hakkasingi uurima, millest need puud kõnelevad.

Kui raamatute pealkirju ette lugeda, siis tulevad siit järjest: “Maailma puude entsüklopeedia”, “Hinged puhkavad puudes”, “Looduse interpretatsiooni käsiraamat”, “Puude tervendav jõud”, “Puude juurde”, “Põlispuud”, “Maagilised taimed ja taimemaagia”.

Paar nädalat tagasi just rääkisin ühel matkal puudest, sellest, millist energiat üks või teine puu annab, ja kallistasime matkalistega puid. Rääkisin siis, et väike pihlakaoks peaks kogu aeg kas või käekotis olema, sest see hoiab halva eemale, pihlakas on energiapuu.
Kui arvatakse, et on olemas meeste ja naiste puud ja mehelikuks puuks peetakse tamme ning naiselikuks (armastuse) puuks pärna, siis puud ise ei tee vahet, kas neid kallistab naine või mees, peaasi, et kallistaja on inimene.

Abrukal puudeta ei saa, neid on siin palju ja neid peab tundma.
Kevadepoole oli minu öökapp aga täis Saaremaa ajalugu puudutavaid raamatuid, sest tegin siis giidieksamit.

Helle Kesküla
Abruka raamatukoguhoidja

Print Friendly, PDF & Email