Kontrollreid avastas kaks rikkumist (9)

Kontrollreid avastas kaks rikkumist

INIMESELT INIMESELE: Uppumissurm pole abstraktne mõiste, vaid võib puudutada igaüht. Indrek Laanepõld puhkajatele teavituskleepse jagamas.
Foto: Egon Ligi

Üleeile õhtul korraldasid Lääne-Eesti päästekeskus ning keskkonnainspektsioon Saaremaal puhkealadele reidi, mille käigus kontrolliti tule-ohutusnõuetest kinnipidamist, suletud metsades viibimise keelust üleastumisi ning teavitati puhkajaid joobes olekus ujuma mineku ohtudest.

Saaremaa põhjarannikul patrullinud autoga sõitis kaasa ka Saarte Hääl, et tutvuda päästekeskuse tööga ning puhkajatega juttu teha. Õnneks aga konkreetne patrull ühtegi rikkumist ei tuvastanud.
Palju puhkajaid Soela väina äärsel rannaalal ei leidunud ning need, kes ka lõket tegid, olid tuleohutusnõudeid täitnud.

Puhkaja Kai ütles ainult seda, et vetikane ja haisev rand ei kutsu kohe üldse vette ning lisas, et on pärit mandrilt ja harjunud liivarannaga ning et teine puhkaja oli kimpus lõkkepuude hoidlas asuva herilasepesaga.
Teine patrull avastas aga kaks rikkumist ning mõlemal juhul algatati väärteomenetlus. Ühel juhul oli rahatrahviks 600 krooni, teisel juhul oodatakse rikkujat keskusesse ja siis selgub tema täpne karistus.
Mõlemal juhul oli lõke tehtud selleks mitte ettenähtud kohta, üks rikkumine leidis aset Tehumardil ja teine Karujärve ääres.

Lääne-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juhi Indrek Laanepõllu sõnul kasutasid nad juhust, et reidi käigus ka joobes peaga ujuma mineku vastaseid kleepse jagada ja teavitustööd teha, kuigi spetsiaalselt selle jaoks reid mõeldud polnud.
“Liiga sageli juhtub viimasel ajal seda, et inimesed võtavad napsu ja uppumissurmade hulk jälle suureneb,” rääkis ta.

Küsimuse peale, kuidas päästekeskus kõiki väikseid teid ja randu kontrollida oskab, vastas Laanepõld, et kohalikud keskkonnainimesed teavad probleemseid kohti ning eks siis nende juhiste järgi kontrollitakse.

Print Friendly, PDF & Email