Saare mehed liituvad usinalt Kaitseliiduga

Tänavu esimesel poolaastal on Kaitseliidu malevatest olnud protsentuaalselt kõige suurem juurdekasv Saaremaa malevas – selle liikmeskond suurenes 14 protsenti ehk 55 liikme võrra ning on nüüd 2,5 protsenti maakonna elanikkonnast.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik ütles Saarte Häälele, et ühtset põhjust aktiivsele vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooniga ühinemisele ei ole.
Küll aga nimetas major Luik nii paranenud relvastust, tegelemist vabatahtlike juhtidega ning ka positiivset kohalikku meediakajastust. “Viimast on näiteks Tallinnas väga raske saavutada,” märkis ta.

Saaremaa maleva pealikule teeb heameelt, et valdav osa uutest liitujatest on noored vanuses 20–35 ehk siis kõige teovõimelisem sihtgrupp.
Kaitseliidu Saaremaa malevas on 30. juuni seisuga 390 meest ning eriorganisatsioonidega kokku ulatub liikmeskond ligi 900-le.
Eelmisel aastal üllatasid kõiki kohalikud naiskodukaitsjad, kes suutsid organisatsiooni aastaga kasvatada koguni 45 protsenti (34 uut liiget), tänavu esimesel poolaastal on Naiskodukaitsega ühinenud seitse naist ning organisatsiooni kuulub 116 õrnema soo esindajat.

Kaitseliidu pressiesindaja kapten Tanel Rütman tõdes, et kui võtta arvesse, et Kaitseliit ei ole seni teinud ühtegi suuremat üle-eestilist värbamiskampaaniat ja organisatsiooniga liitumine pole ka sugugi imelihtne, teeb meie liikmeskonna järjepidev kasv eriti rõõmu.

“Kindlasti on see märgiks kõrgest kaitsetahtest ja KL usaldusväärsusest meie riigis, mida kinnitavad ka sotsioloogilised uuringud. Et liitujad on valdavalt noored, kelle vaba aja sisustamise nimel käib meelelahutusturul kibe konkurents, viitab kasvava põlvkonna tervetele väärtustele. Eesti riigi jätkusuutlikkuse seisukohalt on see väga positiivne märk,” sõnas kapten Rütman.

Print Friendly, PDF & Email