Kübassaare retke võitsid Pöide Pullid

Kübassaare retke võitsid Pöide Pullid

VÕTAVAD MÕNUGA: Vaatamata suvekuumusele võtsid tänavust Kübassaare retke mõnuga kõik võistlejad. Pildil tunnevad ennast pärast 30 km pikkust rännakut hästi Heli Armus ja Tiiu Naagel.
Foto: Erakogu

Läinud laupäeval korraldasid Orissaare kaitseliitlased pärast mõneaastast vaheaega taas Kübassaare retke.

Ettevõtmise üks initsiaatoreid, Orissaare kompanii pealik Raivo Kabur hindas võistlust kordaläinuks, sest kohal oli mehi Pöidelt, Valjalast, Kuressaarest, Laimjalast ja Muhustki ning naisi Pihtlast, Kuressaarest, Mustjalast ja Kärlalt.

Võistlejatel tuli läbida ligi 30 kilomeetrine rada, millel viis kontrollpunkti – visata tuli granaati ja nuga, anda esmaabi ussihammustuse ja kuumarabanduse korral, ületada köietakistus ning sumada läbi vee laiule, kus täita tuli relvade kokkupanemise ülesanne. Lõpuks, enne finišit oli kavas ka väike paadisõit.

Kõik rajale läinud võistkonnad lõpetasid ning korraldajatele teeb rõõmu see, et “vanade kalade” kõrval olid välja tulnud ka verivärsked kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad – need, kellele Kübassaare oli esimene omalaadne katsumus.
Tänavuse Kübassaare retke võitsid Pöide Pullid, teine oli Saaretorm ning kolmas Pöide Kotkad. Parim naisvõistkond, Pihtla Piigad, sai tubli viienda koha.

Print Friendly, PDF & Email