Metsa pere südikust näeb Vintri Rannametsas

Metsa pere südikust näeb Vintri Rannametsas

LAEVAKAPTEN, EHITAJA, DENDROLOOG: Kõik siin Rannametsa talus on peremees oma kätega teinud, alustades elamu ehitamisest, lõpetades puude istutamisega.
Foto: Aare Laine

Parvlaeva Ofelia kapten Ants Mets on sünnilt küll saarlane, kuid mitte sõrulane. Sõrve poolsaare Vintri küla sai staažika meremehe perele koduks paarkümmend aastat tagasi. Tühjaks jäänud vanale taluasemele rajatud Rannametsa talu on pilkupüüdev. Mullusel üleriigilisel heakorrakonkursil sai Rannametsa aiakujunduse eest auhinna.

Peremees Ants Mets on staažikas meremees. Praegu künnab ta vetevoogusid Suures väinas parvlaeva Ofelia kaptenina. Kui aga meremehe koduaeda uudistada, siis arvaks vist küll igaüks, et selle talu peremees on metsandusspetsialist, iluaednik või arhitekt.

Kena uus rookatusega palkmaja, elumaja ees maakohta sobiv lehtla, erinevad puud ja põõsad, vinnaga kaev, looduslikud puu- ja kiviskulptuurid, lillepeenrad, kiviktaimlad, poollooduslik tiik, hirsaed ning meri, mis majast kiviviske kaugusel. Metsa maja taga on mets.
Rannametsa. Ilus nimi. Küllap väärtustab talu nimigi seda paika.

Kolmapäeva ennelõunal palub peremees leheneegrit natuke oodata. Mõned taimekesed ootavad kasvuhoones potti istutamist. Kui see töögi lõpetatud, võtame kapteniga maja ees lehtlas istet. Meile avaneb miljonivaade. Meri on sini-sinine. Pügatud muru rohe-roheline. Siin-seal õitsevad lilled. Ükskõik, kuhu pilk peatuma jääb, võib näha ilupuid ja -põõsaid.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email