3500 jahimehe kokkutulek algas rästiku püüdmisega (7)

3500 jahimehe kokkutulek algas rästiku püüdmisega

Jahimeeste kokkutulekul igal elukal seigelda ei maksaks. Samas oleks rästik mujal vast lihtsalt maha löödud. Kuid mitte jahimeeste kokkutulekul.
Foto: Egon Ligi

Reedehommikune Saaremaa sisemaine kuurort Karujärve meenutab pigem mõne igiammuse armee laagriplatsi. Suured telkimisalad, kuhu tasapisi hakkavad kerkima telklinnakud. Keegi grillib kuskil. Ainult relvad on puudu. Seekord on need koju jäetud, kuigi jahimehed iseenesest peaksid ikka püssiga käima.

Eesti jahimeestel on selline traditsioon, et kui metsas suurt miskit teha pole, siis tullakse kokku ja peetakse kokkutulekut. 3500 inimest kokkutulekul pole vähemalt jahimeeste arvu kohta teab mis suur number, kuid Saaremaa jaoks on see kinnitamata andmetel esmakordne juhus, kui just nii palju inimesi tuleb ühele piiratud alale oma suvepäevi pidama.

“Siin on rahvast Vormsilt ja Ida-Virumaalt,” räägib 30. Eesti jahimeeste kokkutuleku peakorraldaja Vilmar Rei, et osavõtjaid on kogu Eestist. Alguses, kui selgus, et kokkutulek tuleb Saaremaal, oli siit-sealt kostnud torinat, et kauge kant ja peab 3-4 tundi praamijärjekorras seisma, kuid Rei sõnul imestatakse nüüd, et järjekordasid polegi. “Ütlevad, et sõida ainult praami peale ja asi korras,” tõdeb Rei ja lisab, et suvine aeg annab inimestele võimaluse tulla kohale ka varem ja paljud seda teinud ongi.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email