Kuressaare kaunimad kodud premeeritud (8)

Kuressaare kaunimad kodud premeeritud

ÜKSMEELNE MAJARAHVAS: Kõige kaunimini hoolitsetud hooviga korterelamus Kõveral tänaval elavad üksmeelselt ilu hindavad inimesed. Ühes majaelanikega on pildil ka linnapea ja kodukaunistamise komitee.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare linnapea Urve Tiidus ühes linna kodukaunistamise komitee liikmetega andis eile pidulikult üle tänavused Kauni Kodu stipendiumid ja tunnustust tähistavad majamärgid. Tegemist oli järjekorras 33. ülelinnalise heakorrakonkursiga.

Pidulik ringkäik auhinnatud kodudesse sai alguse linna keskväljakul lilleehteis oleva mururingi juurest, mille eest anti välja aasta heakorratöötaja 3000-kroonine stipendium OÜ Klipsi aednikule Varje Koovile.

“Komisjon on seda asja põhjalikult kaalunud nii, et see otsus on õige ja edasikaebamisele ei kuulu,” kinnitas linnapea Urve Tiidus tunnuskirja üle andes. 3000-kroonise stipendiumi pälvisid ka eraaiad aadressidel Nurme tn 4, kus elavad Krista ja Margut Maranik oma perega, Aia tn 39, kus elavad Merike Hein ja Rein Mändmaa ning Kevade 6A, mille kauni aia eest hoolitsevad Helje ja Urmas Lõhmus. Kõigil neil kaasnes stipendiumiga ka elulõngakujutisega majamärk.

Kõige paremini heakorrastatud asutuse tiitli pälvis Kuressaare ametikool ning erilised tänud kuulusid seejuures kooli pikaajalisele kojamehele Urve Grassile, kes kooliõue kauniduse eest päevast päeva hea seisab. Ka ametikoolile antud tänukirjaga kaasnes spetsiaalne majamärk, mille andis üle kodukaunistamise komitee liige Leo Filippov.

Paremini heakorrastatud mitmekorteriline elamu on sel aastal Kõver tn 1, mille eest kannab hoolt sealne KÜ Titaan ja mis samuti 3000-kroonise stipendiumi ning majamärgi pälvis. Lisaks teenisid Kauni Kodu kuldmärgi tiitli välja Nooruse tn 41 elavad Taimi ja Jüri Poopuu. Kuldmärgi tiitel on sedavõrd erilisem, et see antakse välja 20-aastase kodukaunistamisalase tegevuse eest.

Kõik tunnustuse pälvinud said lisaks linnavalitsuse heakorraspetsialistilt Katrin Reinholdilt raamatu 2009. aastal premeeritud Eesti kaunitest kodudest ning suure lillekimbu, mille ulatas üle samuti žüriisse kuulunud Enda Naaber.
Pikemalt loe järgmisest Oma Kodust

Print Friendly, PDF & Email