Kabetajad võistlesid mandril

Kes otsib, leiab suvelgi enese proovilepanekuks küllaldaselt tugevaid kabevõistlusi. Meie kabetajatest on aktiivselt võistelnud Rein Kirst – ja päris edukalt.

Kõigepealt tegi Rein eduka “vigade paranduse” Sulev Tuka mälestusturniiril Holstres, kus ta eelmisel aastal turniiritabelis keskmiste hulka jäi. Seekord andis 6 punkti 9-st talle 43 kabetaja hulgas tubli viienda koha. Võitis 7 punktiga Arvo Rist, kes läinud aastal seal alles 11. oli.
Täpselt sama tulemuse ja koha sai Rein ka enne jaanipäeva peetud Enn Rüütsalu mälestusvõistluste 6. etapil Tallinnas, seal küll 23 kabetaja konkurentsis.

Lõpuks osalesid saarlased laupäeval, 10. juulil ka Kärdlas Hiiumaa lahtistel meistrivõistlustel, kus oli vaid 8 osavõtjat, aga koosseis ikkagi soliidne. Vaid ühe viigi – Arvost vennale – loovutas vastastele selleaastane Eesti meistrivõistluste hõbe Raivo Rist ning võitis kindlalt turniiri 6,5 punktiga. Arvo Rist koguski teisena 5,5 punkti. Võrdselt 4 punkti said kokku Kirst ning veel üks Ristide kabedünastia liige – Taivo.

Turniirikoefitsient oli Reinul parem ning pronksmedal kuulus temale. See on Kirstul teine Hiiumaa meistrivõistluste medal, hõbeda võitis ta seal aastakümneid tagasi lauatennises. Jaan Truu oli kuues 2,5 punktiga.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email