Enerpoint soetab tootmist tõhustava jootmisliini

Kuressaares asuv Enerpoint Saare OÜ sai EAS-ilt tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetuste programmist 656 982 krooni spetsiaal-se selektiivjootmisliini soetamiseks.

Enerpoint Saare OÜ tegevjuht Erik Keerberg oli toetuse saamisest kuuldes väga rõõmus, sest jootmisliini soetamisest on ettevõttele mitmes mõttes suur kasu.
“Meil elektroonikatööstuses on üsna palju komponente, mida oleme seni jootnud käsitsi ehk inimesed on seda tööd oma kätega teinud, aga selle uue seadme abil saame n-ö käsitöö osa oma tootmises kõvasti vähendada,” selgitas Keerberg Saarte Häälele.

Seeläbi aga saavutab tehas tema sõnul oluliselt stabiilsema kvaliteedi komponentide jootmisel. “See on põhiasi, kuid loomulikult on tähtis ka see, et ettevõte peab oma tootlikkuse peale mõtlema iga minut ja tund. Uus liin parandab ja tõstab meie tootlikkust muidugi kenasti,” tunnistas ta.
Erik Keerberg avaldas lootust, et selektiivjootmisliin võiks Kuressaare tehases paigas olla hiljemalt selle aasta lõpuks.

“Ma usun, et kuskil aasta lõpupoole võiks see paigas ja töös juba olla küll. Samas raske muidugi täpselt öelda, sest see sõltub ka sellest, kui kiiresti tarnijad suudavad tarnida,” tähendas ta. Aasta lõpp aga on tema sõnul täiesti realistlik aeg, sest selleks ajaks on võimalik välja koolitada ka liinioperaatorid.

Uue jootmisliini soetamine ei tähenda Keerbergi sõnul automaatselt seda, et tehas hakkaks uusi töötajaid juurde palkama. “Võimalik, et saavutame tänu sellele liinile parema tootmiskvaliteedi, tänu millele saame tootlikkust veelgi suurendada ja mille läbi siis omakorda võib meile tööd juurde tulla ja alles siis on vaja inimesi juurde,” selgitas tehase tegevjuht. “Esialgu saame oma inimestega hakkama,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email