Juhtkiri: Ooper tuleb taas (1)

Juhtkiri: Ooper tuleb taas

 

Järgmisel nädalal vallutab kogu maakonna ja eelkõige Kuressaare taas ooper. Lossihoovi kerkib juba uhke ooperimaja, kus sumedatel suveõhtutel saab nautida maailmaklassikat. Ooperipäevad kui üritus on oma minevikus pidanud läbi elama mitmeid piinlikke momente. Algselt Kuressaare Ooperipäevade nime kandnud ürituse korraldaja lõpetas pettuste ja läbikukkumiste puntras ning toona Kuressaare linnale panditud Ooperipäevade kaubamärk kogub siiani kuskil linnavalitsuse sügavates keldrites tolmu. Sellest pole vist kellelgi sooja ega külma.

Iseasi on küsimus, kas kohalik omavalitsus peaks rasketel aegadel ühte üritust toetama sadade tuhandetega, samal ajal kui eelarve kipub vaat et kärisema. Selge on aga see, et Eesti Kontsert on suutnud Ooperipäevad tõsta uuele tasemele ning muuta usaldusväärseks. Kuidas muidu seletada seda, et piletid on üritusele juba peaaegu et välja müüdud ning kuuldavasti pidavat kuulsa Soome Savonlinna ooperifestivali korraldajad juba muretsema, et nende hiilgus hakkab Saaremaa ürituse tõttu tuhmuma.

Print Friendly, PDF & Email