Südalinna söögikohtade suvised toiduooteajad püsivad alla tunni (14)

Südalinna söögikohtade suvised toiduooteajad püsivad alla tunni

TUND KULUB HARVA: Pritsumajas jõuab toiduports kliendini tunni ajaga vaid erandjuhtudel.
Foto: Egon Ligi

Saarte Hääle toimetusse jõudnud info kohaselt tuleb Kuressaare kesklinna söögikohtades praegusel puhkusteperioodil arvestada sellega, et kui suveterrass rahvast täis juhtub olema, siis võib toidu ooteaeg venida väga pikaks.

Toimetusega rääkinud inimene märkis, et ühes kohas öeldi talle otse: ooteaeg on kaks tundi! Teises kohas tuli tal oodata aga kümmekond minutit, ilma et teenindaja selle aja jooksul oleks temani jõudnud, et ta söögisoovgi kirja panna.

Kesklinna ühe suurema suveterrassiga Vaekoja teenindaja Birgit Laanela sõnul võivad toiduooteajad venida pikemaks vaid juhul, kui terrass on tihedalt rahvast täis ning tellima juhtutakse pearooga. “Kui ikka terrass on täis ja tellitakse suuremat praadi, siis võib kuluda kuni 40 minutit. Üldiselt kergete tellimuste puhul kulub kuskil 5–10 minutit,” rääkis teenindaja Saarte Häälele.

Tema sõnul ükski klient ooteaja üle nurisenud ei ole. “Võib-olla ainult mõni üksik ja seda ainult siis, kui on midagi juhtunud,” nentis ta. Muidu aga tunduvad inimesed tema hinnangul igati rahul olevat. “Meil on kiired kokad ja head teenindajad – nii lähebki kõik ludinal!”
Otse üle tee asuv Pritsumaja Grill & Bar ei erine ooteaegade poolest Vaekojast kuigivõrd. “Eks see on ettearvamatu asi, kui ikka lööb 140 inimest korraga terrassi täis, siis võib juhtuda, et arvestada tuleb tunni ajaga, aga kindlasti mitte rohkem,” rääkis Saarte Häälele söögikoha omanik Guido Grass.

“Aga see on ikka ekstreem-olukord, kui tund aega oodata tuleb,” märkis ta ja kinnitas, et sellisel puhul on tegu väga harvaesineva juhtumiga. Tavaline on Grassi sõnul, et terrassil on ühekorraga keskmiselt 30–40 inimest ning maksimaalne
ooteaeg ulatub sellisel juhul kuni poole tunnini.
“Ma usun, et see ajavahemik püsib enamikes kohtades sealkandis ja meil sujub niimoodi kõik ilusti,” kiitis Grasski oma söögikoha kokkasid ja teenindajaid.

Ruunipizza & Pannkoogikohviku suveterrassile jagus lõunasel ajal rahvast omajagu, ent sealne baaridaam Liis kinnitas, et ülemäära kaua ei tule kellelgi söögipoolist oodata.
Baaridaami sõnul käib neil suvisel ajal rahvast palju, seda eriti päevasel ajal ja hea ilmaga. Söögiportsu ootamise aeg varieerub baaridaami sõnul olenevalt sellest, mida keegi on endale tellinud.

“Kui on pitsa või midagi kiiremat, siis võib minna kuni 20 minutit. Keerulisema toidu puhul pole küll aega võtnud, aga kindlasti ei ulatu see aeg tunni ajani,” oli Liis veendunud.

Print Friendly, PDF & Email