75 saarlast läks isamaad teenima

Sel nädalal alustas ajateenistust vahipataljonis ja mereväebaasis kokku 75 Saaremaalt pärit kutsealust, teatas kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Ele Rõigas Saarte Häälele.

“Paraku jättis ajateenistusse ilmumata neli saarlast, kelle suhtes algatatakse väärteomenetlused,” nentis Rõigas, lisades, et ajateenistusse ilmumata jätmise eest karistatakse kutsealust rahatrahviga kuni 18 000 Eesti krooni või arestiga.

Samas on Rõigase sõnul positiivne see, et ajateenistusse mitteilmujate üldarv on vähenenud. “Kui 2009. aasta suvisel ajateenistusse kutsumisel jättis ilmumata 4%  ajateenistusse kutsutud kutsealustest, siis seekord on vastav protsent 3,3,” märkis ta.

Selle aasta esimesel kutsumisel jaanuaris asus ajateenistusse 207 kutsealust, järgmine püssi alla minek on oktoobris.

Print Friendly, PDF & Email