Juu Jääb on aidanud 14 aastat kohalikku majandust elavdada (1)

Juu Jääb on aidanud 14 aastat kohalikku majandust elavdada

KOHTUMISPAIK MUHU: Ameeriklase Brian Melvini (vasakul) ja muhulase Villu Veski emotsionaalne esinemine võlus publikut.
Foto: Avo Malm

Loovust ja ettevõtlust ühendava loomemajandusportaali www.looveesti.ee (Loov Eesti) andmeil elavneb kohalik majandus paljuski festivalide ja teiste kultuurisündmustega. Loov Eesti tegevjuhi Eva Leemeti sõnul on festival Juu Jääb 14 aastaga kujunenud kohaliku kultuurisuve tunnusmärgiks.

“Nii pika traditsioonini ja populaarsuseni on festivali viinud Villu Veski soov ja entusiasm pakkuda inimestele kultuurielamust. Mitte vähem tähtis pole korraldajate soov väärtustada keskkonda – Muhu
saart. Juu Jääb on saavutanud aastate jooksul suurepärase koostöö saare kogukonnaga.

Saarel tegutsevad paljud käsitöölised ja kohalikud ettevõtjad, teenindades festivali külalisi, pakkudes neile oma tooteid ja teenuseid, muutmaks seeläbi ka Muhu saart tuntumaks, et see oleks magnetiks südasuvisel Eestimaal,” hindas Eva Leemet festivali korraldajate südikust.
Saarte Häälele saadetud kirjas toonitab Loov Eesti tegevjuht, et majanduslik kasu ja tuntus turismikohana on peamised näitajad, millest võidab kogu saar. “Üks loomemajanduse põhiline eesmärk ongi piirkondade atraktiivsuse suurendamine ning seda on Juu Jääb suurepäraselt teinud.

Tänu festivalile on korda saanud ja kasutuse leidnud nii mõnigi unustatud paik ja tänu festivalile on alguse saanud nii mõnigi toitlustus-, kaubandus- või loomeettevõte, kes on oma kliendid leidnud festivali kaudu,” märkis Leemet.

Edasi loe värskest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email