Valetav ilmaennustus on tõsine mure (2)

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) temperatuurimõõdik soovitakse paigutada kesklinna, kuna Kuressaares valitsevatest tegelikest ilmaoludest mitu kraadi erineva temperatuuri kuvamine meedias peletab turiste.

“See on tavaline käitumine, et ilma järgi otsustatakse Saarele mitte tulla,” juhtub SA Saaremaa Turism nõukogu esimehe ja Arensburg Reisid juhataja Margus Mölderi sõnul üsna tihti, et turistid ütlevad ilmaennustuse tõttu broneeringutest ära. “Ilm on sama oluline faktor nagu Islandi tuhapilv ning reisile minek on tihtipeale ikkagi viimase hetke otsus, mis sõltub tugevalt ilmast,” rääkis ta.

Temperatuuri erinevus tuleneb sellest, et EMHI mõõdik asub Roomassaare sadamas meretuulte vallas ning Mölderi sooviks oleks see rohkem linna südamesse nihutada.
Kuressaare linnapea Urve Tiidus hetkel probleemi ei näe. “Kui temperatuuri suur kõikumine erinevates uudisteallikates tõesti osutub turismimajandust kahjustavaks, siis kohalik omavalitsus saab pöörduda EMHI juhtide poole palvega püstitada üks professionaalne temperatuurimõõtja ka Kuressaare kesklinna,” rääkis ta. Sellise investeeringu tegemine nõuab aga pikaajalisemat planeerimist.

Hetkeilma kohta ütles Tiidus aga kõigile, kes plaanivad Saaremaale puhkama tulla: “Te ei kahetse. Palav on, põrgulikult palav ja Kuressaarest Sõrve poole sõites on vesi rannas nagu vannis.”

Print Friendly, PDF & Email