Linnavalitsus ei nõustunud piraadilaeva asemel kakuamiga (7)

Ehkki Kuressaare Ristiku lasteaia (5. lasteaia) ehitaja soovis teha muutusi renoveeritava päevakodu mänguväljaku projektis, ei nõustunud sellega tellija ehk linnavalitsus, kinnitas Saarte Häälele lasteaia ehitusprojekti juhtiv Urmas Sepp, märkides, et tööd lähevad edasi esialgse projekti järgi.

Abilinnapea Argo Kirss, kes küll praegu juhib linnavalitsuses sotsiaalvaldkonda, ütles Saarte Häälele, et endise haridusala abilinnapeana oli ta eelprojekti tegemise juures ning teab täpselt, milliseid atraktsioone mänguväljakule kavandati.

“On ilmne, et ehitaja on oma hinnapakkumist tehes kas teadlikult või lohakusest esitanud alapakkumise ja nüüd, kui tähtaeg läheneb ja mänguväljakute maaletoojatelt on teada saadud tegelikud hinnad, soovitakse sellest olukorrast välja tulla tellija, s.o Kuressaare linna kaotuse hinnaga,” oli Kirss resoluutne ka Urmas Sepale möödunud nädalal saadetud kirjas.

“On elementaarne, et ükskõik millisel hankel osaleja peab kalkuleerima läbi kõik detailid, sest pakkumine tehti ju kogu ehituse peale,” nentis Kirss eile, lisades, et inimlikult võib ta ju ehitaja sellist tegevust mõista ja puht inimlikult tema raskest olukorrast aru saada. Abilinnapea sõnul lubanud ehitaja (ja sõlmis lepingu, millega võttis ka kohustuse) ehitada võimsa piraadilaeva, kuid nüüd on selgunud, et selleks planeeritud raha eest saab vaid kakuami-paadi.

Kirsi arvates püüab ehitaja nüüd tellijat veenda, et kakuam on täitsa vahva ja piraadilaeva ülalpidamine läheb tegelikult päris kalliks ja tegelikult on piraadilaev juba tootmisest maas ja piraadilaeva tellides oleme me üle pingutanud, sest meil pole piisavalt piraate ja mida kõike veel.

Abilinnapea kinnitusel ei ole siiani kerkinud ühelgi lasteaia remondikoosolekul ühtegi argumenti, mis annaks alust kehtivast projektist kehvemat ehk väiksemate mänguvõimalustega mänguväljakut ehitada.
Firma Koger ja Partnerid lubas Ristiku lasteaia koos mänguväljakuga valmis ehitada 20,8 miljoni krooniga.

Print Friendly, PDF & Email