Väinamere Liinid kasvatas kasumit ja käivet

Väinamere Liinid OÜ mullune kasum oli 14,2 miljonit krooni, see kasvas aastases võrdluses 29,1 protsenti.

Majandusministeeriumiga sõlmitud lepingu järgi aastani 2016 Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla liinil parvlaeva teenust pakkuva Väinamere Liinide käive oli mullu 308,9 miljonit krooni, võrreldes varasema aastaga kasvas käive 5,2 protsenti, vahendas BNS ettevõtte majandusaasta aruannet. Seal seisab, et tulenevalt üldisest majanduslangusest jätkus eelmisel aastal üleveetud reisijate ja sõidukite koguste vähenemine.

See oli esimene suurem kasvutendentsi pidurdumine pärast 2000. aastat.
Selle ja järgmise aasta jooksul toimub aruande järgi Virtsu–Kuivastu ja Rohuküla–Heltermaa liinil senise 30–40 aasta vanuse laevapargi täielik väljavahetamine.

Print Friendly, PDF & Email