Roomassaare sadam ootab vesilennukeid

Roomassaare sadam kanti rahvusvahelisse visuaallennureeglite infoteatmikku (VFR) kui ametlik vesilennukite maandumispaik.

See toob eeldatavalt juurde nii Soome kui Rootsi lennundushuvilisi ja turiste, kes on uurinud vesilennukiga Saaremaale reisimise võimalusi.
Roomassaare sadam on olnud alati valmis vesilennukeid vastu võtma, küll aga on selle võimaluse kasutajaid olnud väga vähe, kuna ei teata, et selline võimalus üldse olemas on.

Kuressaare lennujaama juhataja Mati Tang arvab, et sadama VFR infoteatmikku sissekandmisega suureneb vesilennukiga Saaremaale reisijate arv kindlasti ning et turismis on sellega avatud täiesti uus aken.
Lennukite jaoks sadamas eraldi ala ei tule, vaid maandutakse laevateedest ohutule kaugusele. Kuna laevateed pole eraldi tähistatud, on võimalus, et piloot võib madalvee ajal kivide otsa maanduda või kalavõrkudesse takerduda. Selleks on infoteatmikus nõue, et piloot peab lennu ettevalmistamisel need asjaolud endale selgeks tegema, tutvudes merekaartidega ja võttes kontakti sadamaga.

Veeteede ametiga on kokku lepitud koostöö maanduvatest lennukitest teavitamise osas, samuti on kindlaks määratud kaid, kuhu lennukid randuda saavad. Maksma peab vesilennukiga maandumise eest lennujaamale navigatsioonitasu umbes 100 krooni ning sadamale kaitasu. Reisijate- ja
maandumistasu sellisel puhul ei võeta.

Print Friendly, PDF & Email