SOL eelarve kukub defitsiiti (1)

Kuressaare linn ja Kaarma vald rikuvad jätkuvalt Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) põhikirja ja 2010. aasta kinnitatud eelarvet.

Küsimusele, kuidas praegused plaanid on, sest käesoleva aasta eelarvet ootab ees üsna arvestatav defitsiit, vastas SOLi esimees Kaido Kaasik: “Leppisime kokku, et hetkel suuremaid kulutusi ei tee, aga peale suvepuhkusi saame uuesti kokku ja vaatame oma eelarve üle.” Tema sõnul on aegade jooksul olnud probleeme väikeste valdadega ja need on iga kord mingi lahenduse leidnud. Kuressaare ja Kaarma tehtud ettepanek 30% eelarve kokkuhoiuks ei leidnud SOLi volikogus kinnitamist ja seega näitavad kaks suuremat omavalitsust üles allumatust selle organisatsiooni otsuste suhtes, kuhu nad ise kuuluvad.

“Me võime ju ka 50% kokku hoida,” kommenteeris Kaasik, “aga küsimus on selles, mida me selle raha eest siis saame?” Ta lisas, et mitmed projektid on töös ja raske on neid asju peatada. “Me oleme ju selleks aastaks kokku leppinud, et neid asju aetakse ja me neid ka ajame,” rääkis Kaasik. “Iseasi, kui räägime tuleva aasta eelarvest ja hakkame siis midagi muutma.” Tema sõnul pole SOLis varem olnud kombeks poolel teel hobuseid vahetada.

Kaarma vallavanema Margus Mägi sõnul on tõepoolest neis otsustes mitmed vastuolud olemas. “Volikogu on seda meelt, et raha juurde ei anna,” ütles Mägi. “Selleks ajaks, kui me peale puhkusi kokku istume, teeb Kaarma oma ettepanekud, kuidas edasi minna.” Sama meelt oli ka Kuressaare linnapea Urve Tiidus: “Tark ei torma,” selgitas olukorda linnapea.

Print Friendly, PDF & Email