Prokurör nõuab Toolile vangistust

Prokurör nõudis Harju maakohtus toimuval istungil turumanipulatsioonis süüdistatud suurärimehele Toomas Toolile kuuajalist šokivangistust, teatas Ekspress.ee .

Prokurör Maria Sutt nõudis Saaremaalt pärit Toolile (45) üheaastast vangistust, millest 1 kuu tuleks kanda šokivangistusena ja ülejäänu pööratakse täitmisele, kui Tool 4-aastase katseaja jooksul midagi kuritegelikku korda saadab. Maakler Karoly Kirberile (30) nõudis prokurör 250 päevamäära trahvi ja 3-aastast tegutsemiskeeldu.

Kaitsja palus kohtunikul Tool õigeks mõista kuriteo koosseisu puudumise tõttu ja jätta kannatanute tsiviilhagi rahuldamata.
Tool ja Kirber on kinnitanud, et pole turumanipulatsioonis süüdi.
Süüdistuse kohaselt tahtis Tool osaleda Arco Vara juhtimises, kuid ei saanud teiste suuromanike Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingasega kokkuleppele. Seetõttu olevat Tool ähvardanud neid makseraskuste põhjustamisega ja üritanud nende majanduslikke huve kahjustada.

Print Friendly, PDF & Email