Juhtkiri: Pettused postkastis (1)

Juhtkiri: Pettused postkastis

 

Oleme kordi kirjutanud igasugustest petturitest, kes internetimaailmas sebivad. Küll pakutakse pärandust, mille saajaks teid arvatakse, küll loteriivõite ja muid rahahunnikuid. Piisab vaid saata oma andmed… ja oletegi rikas!

Mida aeg edasi, seda vähem internetipetturite ohvriks langetakse. Inimesed on läinud teadlikumaks, ka politsei on teinud palju selgitustööd. Kuigi kindlasti on olemas ka neid, kes oma pangaarvete andmeid edastades on hiljem leidnud eest tühjendatud konto. Kuid sellised asjad vist enam ei tööta.

Seetõttu on leitud uus (vana) meetod, nimelt petuskeemide laialisaatmine kirja teel. Tundub justkui usaldusväärsem ja postkastist võetud saadetist ei kustuta ka ühe klõpsuga nagu e-kirja. Loed, loed veelkord ja korraga usudki!

Seepärast soovitame veelkord lugeda iga dokumenti või kirja, ükskõik, mil viisil see teile saabub. Vältige oma isikuandmete saatmist ja dokumentide allkirjastamist, enne kui olete veendunud, et tegemist on õige asjaga.

Print Friendly, PDF & Email